Industritur på Frilandsmuseet og i Brede

Brede Klædefabrik

Fredag d.23.marts fik Nationalmuseet besøg af en gruppe museumsinspektører fra nyere tids museer rundt om på Sjælland. Det var et uformelt netværk der samledes om at se på industrikultur. Efter rundvisning i Frilandsmuseets andelslandsby v. arkitekt Morten Kvist Jensen og Rikke Ruhe gik turen til Brede hvor bevaringsafdelingen ved Torben Holst og Yvonne Shashoua fortalte om hhv. metal- og plasticbevaring. Om eftermiddagen fortalte Mette Boritz og Mikkel Thelle om planerne for Brede Værk-projektet.

Der kom flere interessante emner på bordet – f.eks. blev problemerne omkring museernes plasticgenstande diskuteret. Det lader til, man må indstille sig på at flere pastmaterialer er ret ubestandige, men Yvonne Shashoua har en bog på vej om emnet som kan give detaljerede beskrivelser af emnet. Indtil da er mørke og kulde gode tips til plasticbevaring.

Emnet omkring formidling af bevaringsarbejdet blev også berørt – en diskussion med mange fremtidige potentialer, ikke mindst i industrikulturelt regi.

1 Kommentar til “Industritur på Frilandsmuseet og i Brede ”


  1. 1 Rune Clausen 28. marts 2007 kl. 14:09

    Som deltagende yngre sjællandsk museumsinspektør kan jeg kun bifalde. Tak for et spændende arrangement!

    Det bliver spændende at følge med i hvad bloggen kan bidrage med i jeres sammenhæng. Måske kunne netværket af yngre inspektører have fordel af at få et link til bloggen sendt ud på deres mailliste?

    – og forresten: kig endelig forbi http://digitalemuseer.blogspot.com, såfremt www og digitale aspekter af formidling på museer har interesse!

    -Rune, Dansk Skolemuseum

Efterlad en kommentar