Indsamling på Dansk Eternit

Dansk Eternit, reklameskilt. Foto: Morten PedersenLars K Christensen og Mikkel Thelle besøgte i marts Dansk Eternitfabrik i Ålborg med henblik på indsamling. Området har været lukket ned siden 2004 og en lokalplan er undervejs. Kompetent vejledt af Morten Pedersen fra Nordjyllands Historiske Museum gennemtravlede vi fabriksområdet og så både Hatcheck- og Magnani-anlæg som disse:

Hatscek-anlæg. Foto: Morten Pedersen

Men særligt interessant for os var efterladte genstande med tilknytning til fabriksarbejdet – stempelure, arbejdstøj og deslige, der fortæller om tilværelsen på eternitfabrikken, der oprindeligt var kendt som cementfabrikken Danmark, grundlagt i 1890’erne. Området var et imponerende kulturmiljø i forfald, eller “koldt”, som de tidligere ansatte siger. Der er en lokalplan undervejs der bl.a. indeholder en del boliger, så området forbliver ikke koldt længe.

0 Kommentarer til “Indsamling på Dansk Eternit ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar