Museums and the web i San Francisco

En særlig web-konference-kultur?Rijksmuseum præsenterer ny formidling af samlingerneEkskursion til DeYoung kunstmuseum

I forbindelse med bl.a. Brede Værk-projektet havde Nationalmuseet og Kulturarvsstyrelsen i fællesskab sendt undertegnede til konference om museer og Internettet sammen med næsten 700 andre museums-web-folk – se talerlisten her. Konferencen varede fra d.11. til d.15. april og indeholdt et omfattende program med meget forskellige typer af sessions. Det var en stor og inspirerende oplevelse.

Europæerne var ikke dominerende, selv om England og Holland havde en stærk tilstedeværelse, både blandt deltagerne og prismodtagerne. Vi var to danske deltagere – den anden var Johan Jensen fra Bymuseet – som forsøgte at vride det relevante ud af de mange sideløbende diskussioner.

Det meget store ord var her som andre steder web 2.0, og der var en generel opmærksomhed omkring brugernes rolle(r) i den forbindelse. Web 2.0 betegner en række nye “sociale” teknologier, der gøre nettet nemmere, billigere og mere fællesskabsorienteret.

Flere efterlyste åbenhed blandt museerne for nye medier, og her fremstod de europæiske organisationer klart som mest konservative. Forskellige steder, bl.a i Australien og USA prøver man at bruge nye medier som weblogs oa. internt på museer for at udvikle en større åbenhed i organisationen.

Andre emner var blandt meget andet: interaktive udstillinger, brugerundersøgelser, brug af multimedier, aktive billettet. Der var på konferencen en generel enighed om at søge mere international udveksling, hvilket jeg kun synes man kan støtte – vi kunne få meget ud af de store miljøer for kulturarv og digital formidling, som trives rundt omkring.

0 Kommentarer til “Museums and the web i San Francisco ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar