På tur med Ruth og Vega

Ruth fra agtenFor nogen tid siden blev Nationalmuseets skibssamling overført til Nyere Tid. Desvære har vi på Nyere Tid ingen medarbejdere med særlig maritim indsigt, og i praksis varetages arbejdet med skibene fra anden side. Bl.a. af frivillige skibslaug, som udfører et meget stort arbejde med vedligeholdelsen af de gamle træskibe.

Et af museets skibe er sluppen Ruth. Det er bygget i Norge i 1854 og har oprindeligt været en del af den omfattende fragtsejllads med småskuder mellem Norge og Danmark. I dag er skibet hjemmehørende i museumshavnen i Roskilde.

VegaSejlads på Vega

Ruth’s skibslaug havde d. 5.6. inviteret Nyere Tids medarbejdere på sejlads på Roskilde fjord. Da vi ikke alle kunne være på Ruth, havde skipper på den privatejede galease Vega været så venlig at melde sig som ledsagebåd.

Dagen startede i silende regn, men da vi stævnede ud gennem havneløbet klarede det op. Efter en flot tur gennem den inderste del af Roskilde fjord ankrede vi op og nød en fin middag, tilberedt om bord af Ruths hovmester.

Skafning ombord på RuthSejlads på Ruth

For fulde sejlPå hjemturen oplevede vi, hvor svært det kan være at planlægge en sejlads i detaljer på et skib, som er helt afhængig af vind. Heldigvis blæste det efterhånden så meget op, at Ruth kunne stævne mod Roskilde i fin stil.

En stor tak fra Nyere Tid til Ruths skibslaug og til skipper og besætning på Vega. 

2 Kommentarer til “På tur med Ruth og Vega ”


  1. 1 Outlism 4. maj 2010 kl. 22:49

    get Oxycodone RX order Oxycodone = buy Oxycodone RX prescription Oxycodone RX = overnight Oxycodone RX get Oxycodone 80mg = order Oxycodone 80 mg 60 pills overnight Oxycodone 80mg = prescription Oxycodone RX get Oxycodone RX

  2. 2 Cardemo 5. maj 2010 kl. 01:56

    order Oxycodone RX where to Oxycodone RX = prescription Oxycodone 80mg get Oxycodone RX = no rx Oxycodone 80 mg 60 pills buy Oxycodone 80mg = order Oxycodone RX get Oxycodone = where to Oxycodone RX prescription Oxycodone 80mg

Efterlad en kommentar