Royalt ;-)

Kongelige fødselsmedaljer: Fødselsmedalje for prinsesse Caroline, f. 1793. Den hidtil sidste kongelige fødselsmedalje i Danmark

Idag er der placeret en ny version af det e-spørgeskema, som NM anvendte i forbindelse med pris Christians dåb på http://www.natmus.dk/sw24865.asp

Den lille site er et samarbejde mellem Danmarks Nyere Tid og Møntsamlingen.  Det er ikke raketvidenskab, men det kunne være interessant at drive noget erfaringsopsamling omkring indsamlinger foretaget via nettet. Jeg kender til http://www.dafos.dk/indsamlingsnetvaerk/forside.asp?institution_id=1 men ellers ikke andre større, fagligt funderede digitale indamlimgsnetværk. Måske er der også nogen som kender til udenlandske erfaringer? I disse 2.0-tider får hele indsamlingsdimensionen jo på mange måder en ny værdi.

Personligt tvivler jeg ikke på at der er et stort potentiale for denne type indsamlinger. På den forlængst hedengangne version af websiten for Foreningen Danmarks Folkeminder gjorde vi i 1990´erne forsøg med denne type indsamling. Der blev etableret populære fremstiller af “historien bag” forskellige af årets fester (mange af dem indgår nu i modereret form på www.historie-online.dk ) og resultatet var, at der faktisk var ret mange, som gerne vil svare. Jeg tror at det var et incitament, at der var kulturhistorisk info på de respektive sider, men set fra et indsamlingsmæssigt synspunkt behøver det jo ikke nødvendigvis at være udelukkende positivt.

2 Kommentarer til “Royalt ;-) ”


  1. 1 Mikkel Thelle 3. juli 2007 kl. 09:46

    Hej Charlotte og velkommen på nyere tids blog! Det er et interessant emner du tager op her, og jeg kender p.t. til et stort projekt der er udnervejs, nemlig en indsamling af erindringer fra Carlsberg. Projektet ledes fra Arbejdermuseet, og jeg vil høre Jacob om ikke han poster lidt om det her.

  2. 2 Nadeepa 20. december 2015 kl. 23:43

    Same thing happened in 2008, after the rerocd open Arctic of September 2007. Sharply increased albedo arising out of earlier deposition of Ocean Effect snows on the north Eurasian landmass dropped Arctic temperatures earlier (10 degrees below average) through most of the winter. When the Sun returned in spring, late snowmelt kept temperatures lower and 300,000 square km additional floating sea ice ended up augmenting the following year’s summer ice cover.This year is starting out along the 2008 pattern, but as later Eurasian snowmelt will keep world surface temperatures lower, the Arctic sea-ice recovery may even exceed that of 2008.

Efterlad en kommentar