Ny web-udstilling fra Danmarks Nyere Tid

hotpants.jpgDen 23. august lancerer Danmarks Nyere Tid webudstillingen ”Tidens Tøj”. Webudstillingen viser og fortæller historierne om 140 dragter fra Nationalmuseets dragtsamling – en samling, der i sin helhed rummer mere end 70.000 genstande. Den virtuelle udstilling skildrer modedragtens kulturhistorie i Danmark fra 1700-tallet til 1980’erne, og ved hver dragt er den kulturhistoriske fortælling suppleret med en beskrivelse af snit, materialer, farver og mål.
Udstillingen spænder fra dronning Alexandrines selskabskjole fra slutningen af 1800-tallet designet af englænderen Charles Frederick Worth, der anses for at være den moderne haute coutures grundlægger, til det unge socialdemokratiske folketingsmedlem Lene Bros opsigtsvækkende hot pants fra 1970´erne!
Web-udstillingen er finansieret af Kulturnet, Danmark Manufakturhandler-Foreningen i Kjøbenhavn’s Almene Fond og Nationalmuseet.
Besøg webudstillingen på http://tidenstoej.natmus.dk/

0 Kommentarer til “Ny web-udstilling fra Danmarks Nyere Tid ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar