Museer på Fjæset

Der er flere og flere danske museer, som kommer på Facebook. I skrivende stund er Medicinsk Museion, Danmarks Tekniske Museum, Moesgaard og Vejle Museum oprettet. Nogle vælger at lave en side, andre at oprette grupper. Der er jo fordele og ulemper ved alt, men jeg overvejer meget hvad der er det smarteste her. Hvilke erfaringer har udenlandske museer, der jo har været der er godt stykke tid. Det gælder fx V&A, som efterhånden har en hel del venner derinde.

Et andet interessant aspekt er det indsamlingsmæssige, for netop i forhold til Nyere Tids området kunne sådanne fora være interessante at afprøve til indsamling. Men så er der de ophavsretsmæssige forhold – kan man opfordre folk til at lægge fx billeder af genstande ind, vel vidende at de derved overdrager ophavsretten til Facebook? Eller kan man kombinere meningsfyldt med fx flickr? Det ville være interessant at høre, om der er historiefaglige inspektører, som har haft overvejelser på dette felt, her eller i udlandet.

1 Kommentar til “Museer på Fjæset ”


  1. 1 Mikkel Thelle 19. marts 2008 kl. 01:10

    Hej Charlotte

    Det er et interessant spørgsmål du rejser. En overvejelse udover rettighederne er, om man som museumsansat simpelthen har overskud til at blande sig i alle de sociale sites der dukker op, og samtidig blogge, pinge, tumble og flickre sig vej gennem cyberspace. Måske burde museerne simpelhen oprette et fælles arbejdsbord, hvor de museumsfalige med interesse for det digitale kunne samle deres web-aktiviteter, som på Facebook, men med fuld rettighed over alle data.

Efterlad en kommentar