Her og nu : Au pair – piger i dag i Danmark

Au pair –  piger er i mediernes søgelys. Filippinske au pair – piger arbejder i huset til lav løn. Au pair – piger gør rent i velhaverhjem i Nordsjælland for sorte penge. Au pair – piger er en ny underklasse. Se fx Esben Kjærs artikel om au-pair-piger som ny underklasse i Politiken 30.01.10 og læserbrev 04.02.10 fra Emilie Thurenen. Au pair – piger tilbyder sex samtidig med, at de har opholdstilladelse til at arbejde som au pairs. Det er til at forstå, hvis au pair – piger føler sig misbrugt af pressen. For hvad er det, som au pair –  piger laver, når de arbejder i hjemmene? Hvordan går deres hverdag og fritid? Hvem finder de sammen med, når de er her og hvad fortæller de på Facebook om deres liv som au pairs. Hvordan spares pengene op, som au pair – pigerne tjener og hvor mange pengegaver og gaver sender de hjem til landet, de kom fra?
Jeg er i gang med at dokumentere au pair pigers liv i dag i Danmark for Nationalmuseet. Hvordan er det at være au pair? Hvor meget fylder rengøring, støvsugning, indkøb og børnepasning i dagligdagen? Går fritiden med besøg hos au pair – piger, er der tid og penge til fest? Hvilke gaver sender de unge kvinder hjem?
Du kan følge mit arbejde her på Nyere Tids blog.

3 Kommentarer til “Her og nu : Au pair – piger i dag i Danmark ”


 1. 1 Wibeke Haldrup 2. februar 2010 kl. 14:17

  Synes dit projekt ligger fint i forlængelse af nyere tids eksisterende samling vedrørende tyende. Alletiders at få suppleret med samtidsdokumentation!

 2. 2 AVA 2. februar 2010 kl. 16:23

  En ny vinkel på temaet globalisering og det globale arbejdsmarked. Det at kunne arbejde som au-pair i en begrænset periode synes at være en mere eller mindre legal vej ind på det nordiske arbejdsmarked.

 3. 3 Niels M. Andersen 5. juni 2012 kl. 09:20

  Jeg syntes det er et godt emne at tage fat på, det er jo næsten som slave handel, og det er da en helt vild ide at der skulle inføres au pair ordning til ældre, jo selfølig ville det være til glæde for alle men det er jo lidt “sygt” at kalle det aupair. Jeg tvivler på at mange af de Asiatisiske piger kommer her for at lære kultur og sprog, nej de kommer for at tjæne penge til et bedre liv hjemme, og desvære bliver dette udnyttet af alt for mange, her under også staten, det er alt forlidt med “lommepenge” når man høre om deres arbejds dag. og der burde være en mere flexsibel måde at kunne løne disse piger på end bare at holde på at det er en aupair ordning. der burde være noget bedre styr på det og nogle steder disse piger frit kan henvende sig, ja ja det er der jo også men hvis der er problemer så bliver disse piger taberene, og sider i næste fly hjem, og det vil de ikke så derfor finder de sig i næsten alt, og det ved mange af “slave” holderne godt.
  er det fair at have 24/7 rengøring for 3500 kr om måneden ??

Efterlad en kommentar