Her og Nu: Cop15 på Nationalmuseet

Hvor er det vildt! Her er udklædte pingviner, japanere med isbjørnehatte, jordkloder i papmaché oGreenpeaceaktiong frihedsgudinder med røg op af faklen – hey det her skal da indsamles til Nationalmuseet. Sådan startede vores COP15 indsamling. Da folk frysende begyndte at gå hjem fra demonstrationen ved Bella Center, spurgte jeg, om jeg måtte få folks bannere, hjemmesyede kostumer, brugte fakler, en affaldstræskulptur, redningsringe og flyers. Folk var utroligt venlige – dette var jo muligheden for at deres ting og sager kunne leve evigt på Nationalmuseet. Med en god veninde balancerede vi med alle tingene på vores cykler hjemad mod Nationalmuseet. Politiet kiggede måbende på os, da vi kom cyklende forbi med en jordklode på styret og bannere mm på bagagebærerne, men vi smilede lykkeligt og holdt tungen lige i munden. Kort tid efter demonstrationen ringede jeg til både MS-Action Aid og Greenpeace for at høre, om de havde nogle større genstande, dragter mm, som vi kunne erhverve. Inden længe stod jeg med to knaldrøde habitter, solbriller og hatte fra aktivist gruppen The Yes Men. Knap havde jeg modtaget habitterne, førend jeg blev ringet op af en Greenpeace-mand, som sagde, at vi nok også kunne få det gallatøj som de to Greenpeace-aktivister havde på ved Dronningens gallamiddag på Christiansborg. Jeg troede ikke mine egne ører, men sprang straks op på min gamle sorte cykel, med en mælkekasse til genstandene spændt bagpå. Og inden længe sadlede jeg hastigt op fra Greenpeaces kontorer i Bredgade med kursen stift rettet mod Nationalmuseet. Herresko båret ved Greenpeaceaktionen på ChristiansborgGallatøjet havde jeg nænsomt lagt i en sort sæk og puttet ned i min grønne mælkekasse. Da jeg krydsede Kongens Nytorv, tænkte jeg med et lille smil på læben: tænk engang, her kører jeg med en verdensbegivenhed på min cykel gennem København, wauw, gallatøjet skal på Nationalmuseet. På Nationalmuseet var begejstringen for gallatøjet stor – og faktisk har tøjet allerede været udstillet på to giner i God Morgen Danmark på TV2.

Indsamlingen har i det hele taget nydt stor mediebevågenhed. Du kan f.eks. læse om indsamlingen på DRs hjemmeside:

http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2010/02/03/140218.htm

Indsamlingen fortsætter, denne gang syv forskellige steder i verden. Som en del af et større forskningscenter, Waterworlds, på Institut for Antropologi, indsamler 11 forskere 5-10 genstande, der fortæller om de menneskelige aspekter ved vandrelaterede klimaforandringer. Altså enten når man har for meget eller for lidt vand, tørke eller oversvømmelse. Vi venter nu spændt på at modtage alt lige fra vanddunke, oversvømmede dokumenter til en amerikansk hvedemels-sæk som er blevet sendt til et område, hvor høsten slog fejl. Og så alle de andre genstande, der alle rummer historier om de vandrelaterede udfordringer, folk i deres dagligdag lever med, rundt omkring i verden.

0 Kommentarer til “Her og Nu: Cop15 på Nationalmuseet ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar