Tjek det ud: Dine billeder af au – pair piger

Billeder af au pair – piger. Hvilke billeder ser du for dig, når du tænker på au pair-piger rundt om i de danske hjem. Tjek det ud. Sådan her som billedet af au pair -pigen i 1960erne på en dansk gård. Pigen er fra et andet nordisk land og bager til jul sammen med børnene på gården. Au pair - pigeEller sådan her hvor en ung kvinde passer barn i et herskabshjem. barnepigeEller har du snarere sådan nogle billeder oppe i hovedet som her hvor en ung kvinde som er etnisk fremmed for danskere leger med et barn. Billedet er et modelbillede på en au pair fra www.Colourbox.com gengivet i pressen og rammer nogle af de billeder, som måske falder dig en når du hører om au pair – piger i dag i Danmark, nemlig en ung pige fra Filippinerne som passer børn i Danmark.  HøjtlæsningEller måske tænker du på rengøring og støvsugning, når du hører ordet au pair som tjenestepigen på billedet der støvsuger med en nymodens Nilfisk. støvsugning

Og hvorfor fremhæver jeg nu de billeder her. Jo fordi rigtig mange billeder af au pair – piger er modelbilleder. Det er opstillede billeder af au pairs som passer til vores forestillinger i dag. I min undersøgelse af au pair – piger i dag giver jeg kant til billedsiden. Nationalmuseet ønsker billeder fra det virkelige liv som au pair – piger færdes i og som bl.a. fortæller om arbejdet, fritiden og kontakt til hjemlandet.   

Jeg fortalte, at du løbende kunne holde dig orienteret om mit arbejde på bloggen her. Her og nu har jeg fortalt om billeder på au pair – piger i dag i Danmark og om hvordan Nationalmuseet ønsker sig billeder fra au pair – pigens  virkelige liv.

Næste gang fortæller jeg om kulturel udveksling fx når vi ikke alle kender til alle de tropiske frugter som grønthandlere udbyder til salg se fx http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/article894250.ece hvor en filippinsk au pair – pige spørges til råds. Jamen, er det ikke at vende det hele på hovedet? Er det ikke au pair – pigen som skal lære om mad og vores madvaner? Jo, det er det i følge ordningen om at være au pair, men lige netop området med mad og madlavning er et, som åbner op for kulturel udveksling af viden om mad og kontakter til eksperterne fra troperne som au pair – piger fra Filippinerne.            

Og næste gang igen fortæller jeg om au pair – pigers egne billeder om hvordan de har det som au pair- piger i Danmark.

0 Kommentarer til “Tjek det ud: Dine billeder af au – pair piger ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar