Au pair – piger og tjenestepiger på Forskningens Døgn

Det årlige “Forskningens Døgn”,  hvor man kan leje en gratis forsker til et foredrag, nærmer sig. Jeg glæder mig til at være med og mit emne er – naturligvis – forskningsprojektet om au pair – piger. I den forbindelse har jeg tænkt meget over relationen imellem au pair – piger og tjenestepiger. Der er fællestræk som, at begge udfører husarbejde i private hjem og forskelligheder som anættelsesforholdenes formål. Mens formålet med at have tjenestepiger i gamle dage og at være tjenestepige var hjælp til husholdningen og til en vis grad uddannelse inden for husholdning , er formålet med au pair – ordningen kulturel udveksling. Den unge pige har mulighed for at lære landets sprog og kultur at kende ud over det arbejde som skal lægges i hjemmet hos værtsfamilien. Det er interessant at se, hvordan au pair – piger indgår på lige fod i hjemmet som au pair – ordningen lægger op til. Et andet spændende emne er au pair – ordningens historie både i forhold til tjenestepigers historie og au pair – pigers historie og at se på hvordan au pair – pige ordningen er i dag i Danmark i praksis. Det er emner, som jeg vil komme ind på, når jeg i foredraget fortæller om historien. Det gratis foredrag kan bookes via  http://forsk.dk/bestil-en-forsker Forskningens Døgn er den 22.-22.04.10 og der er også mange andre interessante foredrag, som kan bookes både med forskere  fra Nationalmuseet og fra andre vidensinstitutioner.

0 Kommentarer til “Au pair – piger og tjenestepiger på Forskningens Døgn ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar