Nye museumsoplevelser med AktivBillet

Babylift af grå plastic, 1962Hvornår blev tiden normal? Hvornår blev margarine en del af hverdagen? og hvorfor var 1950’erne det årti, hvor der blev foretaget flest illegale aborter? Når Brede Værk slår dørene op til påske vil publikum få adgang til mere information om hverdagen i industrisamfundet med hjælp af AktivBilletten.  Nationalmuseet har udvalgt en række centrale genstande fra industrisamfundets hverdag og produceret en række film, der fortæller forskellige historier om de enkelte genstande. Det store ur med teksten “Normaltidsur”  fortæller om dengang, hvor jernbanerne fremtvang en fælles tidsregning for hele landet. Babyliften sætter tanker igang om dengang oplysning og vejledning om sex og graviditet var lukket land for de unge piger. Aræometeret er et instrument, som spillede en vigtig rolle i kampen mellem smør- og margarineproducenter i starten af 1900-tallet.  Der er ialt publiceret 48 små film, som publikum kan studere når de har logget ind med den gratis AktivBillet, de får udleveret ved informationsskranken.  Se mere på http://bredevaerk.natmus.dk/

2 Kommentarer til “Nye museumsoplevelser med AktivBillet ”


  1. 1 Edith Marie Rosenmeier 5. marts 2010 kl. 15:30

    Lige da jeg så billedet af babyliften tænkte jeg, at den var da gået helt ud af brug i dag, hvor børnefamilier bevæger sig rundt i bil og har autostole med, når de bringer deres børn rundt. En rigtig museumsgenstand, som det bliver spændende at gense på Brede Værk. Det er også et godt eksempel på, at genstandes forskellige signalværdi har betydning for opfattelsen af genstanden ud fra den sammenhæng, genstanden er i. Mens babyliften sætter tanker igang hos dig om, hvordan seksualvejledning var lukket land for unge piger, kommer jeg i tanke om, hvordan børnefamilier i dag transporter sig rundt i bil. Klart nok er babyliften med babytæpper en museumsgenstand i sig selv med en interessant historie. Det skal blive spændende at se og høre publikums reaktioner på babyliften i udstillingen Brede Værk.

  2. 2 Edmar 20. december 2015 kl. 22:59

    Two things stkniirg about Marrakkanam. The great symmetry in the sizes of the salt heaps; maybe unintended, but very much there. And the salt and pepper contrast in the habits of the folks in the last photo. Particularly the chemistry lab apron worn by the lady amidst a profusion of other clothes, probably unusual for this type of work?

Efterlad en kommentar