“Be proud of being an au pair”

Sidst fortalte jeg om “Orientation Meeting for au pairs” se http://www.babaylan.dk/wp/index.php/invitation-for-au-pair-orientation-meeting-on-may-22/ som ville blive holdt af Babaylan Denmark pinselørdag. Jeg deltog i mødet som led i undersøgelsen af “Au pair i dag i Danmark” for enheden Danmarks Nyere Tid. Tak til Babaylan Denmark, fordi jeg måtte komme med og tage fotos også.

Jeg blev optaget af mødelederen Judy Jovers taler og talemåder undervejs til de omkring 40 fremmødte au filippinske au pairs, hovedparten unge kvinder og enkelte unge mænd som også er au pairs. Her gengiver jeg indtryk fra mødet med Judy Jover, www.babaylan.dk som var arrangør og mødeleder. Judy Jover mødte de unge præcis, hvor de er nu, som au pairs i dag i Danmark. Judy Jovers udgangspunkt var, at de fleste på mødet var højtuddannede, at de var i gang med at “shoppe countries” som au pair og at de skulle være stolte af at være au pairs. At være au pair var “just a stepping stone”, en chance for at udveksle kulturer, give hvad der er inden i en og lade ens værtsfamilie opleve en som person og au pair. At være au pair ville vare et år, au pairen skulle ikke blive ved med at være au pair, au pairen skulle “think higher” og tage alle chancher for at uddanne sig videre. Som det netop var muligt i Danmark. “Learn Danish and be active in any kind of organisation”. Au pairen skulle danne netværk, behandle folk ordentligt og være venlig. Til gengæld ville au pairen blive behandlet venligt og folk i Danmark ville hjælpe au pairen. Judy Jover gav klart den holdning videre, at au pair- piger og au pair-drenge skulle se på sig selv som ligeværdige familiemedlemmer, som det også ligger i au pair-ordningen. Alle lyttede intenst.  

Fortsættelse følger blandt andet med spørgsmål fra au pairerne til Udlændingestyrelsen, Babaylan.Denmark og Kirkernes Integrationstjeneste.

3 Kommentarer til ““Be proud of being an au pair” ”


 1. 1 Peter Wagener 24. februar 2011 kl. 15:00

  It is not always true that girls are being treated properly here in the DK Not from the people and not from the authority. A few get not their salaries on time to pay their food the weekends have plenty extra hours without leisure have to be home at 10 o’clock at night and it’s lots of other things are not working.
  The girls are afraid to say something to the host family. It is the authorities who will not see anything or turn a blind eye.

  Det er ikke altid sådan at pigerne bliver behandlet ordentlig her i DK ikke fra folk og ikke fra myndigher. Nogle få ikke deres løn til tiden betaler deres mad i weekenderne har masser extra timer uden fritid skal være hjemme klokken 10 om aften og det er masser af andre ting som ikke er i orden. Pigerne er bange for at sige noget til hostfamilien. Det er myndigheder som ikke vil se noget eller lukker øjnene.

 2. 2 Edith Marie Rosenmeier 22. marts 2011 kl. 13:31

  Dear Peter Wagener!
  Thank you very much for your comment. Yes, you are right, it is not always true, that au pairs are being treated properly here in Denmark. Your examples might prove that. The orientation meeting for au pairs, which I refer to here on the blog http://www.blog.nyeretid.dk, held on Saturday May 22.nd 2010 in Copenhagen Cultural Center by “Babaylan Denmark” and the “KIT-Integration Service of Churches in Denmark” was a public forum, where au pairs could tell their stories. Some au pairs in the audience rose questions in topics as you describe and got answers from the associations Babaylan Denmark and KIT and from authorities like The Danish Immigration Service. Precisely the gap between theory and practise as mention, is one focuspoints of the guestioning lists, where answers were collected in 2010 by the National Museum of Denmark, Research and Exhibitions, Danish Modern Times. During the dialogue with the au pairs in the survey we could get their experiences in everyday life of being an au pair to day in Denmark. Please link to http://blog.nyeretid.dk/wp-content/uploads/2010/09/Spørgeliste.pdf
  I am very pleased that you put a comment on the blog of Modern Danish Times.
  You might want to attend “Forskningens Døgn” 28.04.11-30.04.11, where I am giving talks about about “Au pair today in Denmark”.
  Please link to http://www.forsk.dk/
  You might also want yourself to having me come to give a talk, if so you can use this link http://forsk.dk/bestil-en-forsker/au-pairer-i-danmark/?searchterm=au pair
  Thanks again for your comment.
  Kind regards
  Edith Marie Rosenmeier

  Kære Peter Wagener!
  Rigtig mange tak for din kommentar. Ja, du har ret i, at det ikke altid er sådan, at au pairer bliver behandlet ordentligt her i Danmark. Dine eksempler kunne tyde på det. Orienteringsmødet for au pairer, som jeg henviste til her på Danmarks Nyere Tids blog http://www.nyeretid.dk holdt lørdag 22.maj 2010 i Copenhagen Cultural Center var et offentligt møde holdt af “Babaylan Danmark” og “Kirkernes Integrationstjeneste”, hvor au pairerne kunne fortælle deres historier. Nogle au pairer blandt tilhørerne stillede spørgsmål i emner, som du beskriver og fik svar fra Babaylan Danmark, KIT-Kirkernes Integrationstjeneste og myndigheder som Udlændingeservice. Præcis gabet mellem teori og praksis som du nævner, er et af fokuspunkterne i spørgelisten, hvor svar blev samlet ind fra au pairer i 2010 af Nationalmuseet, Forsknings- og Formidlingsafdelingen, Danmarks Nyere Tid.
  Gennem dialogen med au pairer under indsamlingen kunne vi få indsamlet oplevelser af hverdagen for en au pair i dag i Danmark. Se gerne http://blog.nyeretid.dk/wp-content/uploads/2010/09/Spørgeliste.pdf
  Det glæder mig meget, at du har kommenteret på Danmarks Nyere Tids blog.
  Måske har du lyst til at komme til “Forskningens Døgn” 28.04.11-30.04.11, hvor jeg holder foredrag om “Au pairer i dag i Danmark”. Se gerne to http://www.forsk.dk/
  Måske har du lyst at bestille mig til at holde et foredrag om “Au pairer i dag i Danmark”. Se gerne http://forsk.dk/bestil-en-forsker/au-pairer-i-danmark/?searchterm=au pair
  Igen mange tak for din kommentar.
  Venlig hilsen
  Edith Marie Rosenmeier

 3. 3 Steven 20. december 2015 kl. 22:35

  je voudrais saiovr comment rentree dans la messagerie repondeur de mon copain sans avoir son code sachant que nous sommes en froid pour l instant et que je n ai pas acces a son telephone portable merci de votre reponse tres urgent j ai essaye toutes les astuces il est chez sfr

Efterlad en kommentar