Au pair-piger og førstehjælp

 

Au pair-piger udfører husarbejde. Det er oftest husarbejde inden for børnepasning, rengøring og tøjvask. Børnepasning omfatter både pasning af babyer og små børn til daglig i hjemmet. Au pair-pigernes arbejde med børn består også i at bringe, aflevere, hente og komme hjem med små og større børn. Babyer og de små børn som passes hjemme bliver indimellem syge og der passes de også af au pair-pigerne. Au pair-pigerne har derfor ansvar i hjemmet for både raske og syge børn. Det kan opleves som et stort ansvar at tage hånd om et sygt barn. Dels kan tidspunktet, hvor værtsfamilien søger lægelig hjælp være forskelligt i forskellige lande og kulturer. Dels kan barnets kommunikation med forældre og med au pairs være forskellig. Det er derfor vigtigt, at au pair-piger kan aflæse barnets signaler tydeligt. Det gælder for eksempel objektive signaler på børns helbredstilstand ved ændringer i febertilstande og barnets adfærd, hvis et barn får noget i den gale hals. Au pair-piger har en grundlæggende viden fra egen opvækst og kan også have uddannelsesmæssig baggrund i pasning af syge børn, hvis de for eksempel er uddannede sygeplejersker i hjemlandet, som en del af de filippinske au pair-piger er det. For at sikre opdateret viden inden for førstehjælp holder organisationer som rådgiver au pair-piger kursus i førstehjælp. Au pair-piger opsøger også selv kurser i førstehjælp som udbydes af andre organisationer som Røde Kors og Copenhagen Volunteers. På orienteringsmødet for au pairs afholdt 22.05.10 af Babaylan Denmark www.babaylan.dk og Kirkernes Integrations Tjeneste www.kit-danmark.dk holdt læge Dr. MD., Luranda Westergaard, Glostrup Hospital foredrag om førstehjælp. Et spørgsmål var, hvornår og hvordan en au pair-pige kunne og skulle rekvirere hjælp alt efter om værtsfamilien var hjemme eller ej. Der var også råd om, hvor længe det var almindeligt i Danmark at børn skulle holdes hjemme før de kom i institutioner igen, efter at have været syge. Et kernepunkt var at få indlært rutiner i at kalde på hjælp og udføre hjælp.        

Som observatør på mødet lagde jeg mærke til, hvor meget mødet ønskede kvalitet i au pair-arbejdet. At kunne give førstehjælp til børn som au pair i et fremmed land forekom mødet vedkommende.            

På billedet ses au pair-pige fra Ukraine på førstehjælpskursus i København afholdt i år af Copenhagen Volunteers www.cphvolts.dk

2 Kommentarer til “Au pair-piger og førstehjælp ”


  1. 1 Rista 20. december 2015 kl. 22:28

    Christine – ja, helt vildt. Rask karma modtages med kyshe5nd ;o)Eva – ja te6nk, at man kan ha’ det se5dan, men det tre6kker godt nok te6nder ud med se5 lang en syeorepigde. Det skulle ikke undre mig, hvis Sofia fe5r skoldkopper inden le6nge – yikes! Men se5 me5 det da ogse5 ve6re slut – for en periode i hvert fald.Laura – tak skal du ha’. c5rh, vi gle6der os helt vildt til den is – eller det vil sige…jeg gle6der mig. Oskar ved ikke noget endnu, men jeg gle6der mig helt vildt til at overraske ham. Han bliver Sc5 begejstret ;o)Josefine – Ja, rigtig grim. Mange tak – send gerne masser af rasktanker…Mette – Ja, alt for tre6ls. Vi tre6nger bare Sc5 meget til at fe5 vores normale hverdag tilbage. Du har ganske ret…det blev ikke opfattet som en stikpille ;o) Min dag pe5 arbejde var noget pre6get af for lidt sf8vn og manglende overskud (le6s: overblik), og jeg ff8ler mig meget som “hende den lidt forvirrede sme5bf8rnsmor” i tiden. Jeg plejer nok at ha’ styr pe5 mine sager, se5 det nager lidt. Vi modtager gerne le6ssevis af rask energi ;o) TAK!

  1. 1 Business Tool advise Trackback til 9. marts 2015 kl. 20:44

Efterlad en kommentar