Har au pairs favoritbrød?

Indlægget om praktikantens favoritbrød går i dialog med unges sans for brød og danskernes madkultur. Praktikanten holder af det brød, hun er vokset op med. Favoritbrødet er lavet af hendes far. Det er tydeligt, at praktikanten er vokset op i en familie med brødkultur.

Brødkulturen i danske familier er en af de kulturelle skikke som udenlandske au pair-piger stifter bekendtskab med, når de skal udføre husarbejde i danske familier. Der sker kulturel udveksling af dansk måltidskultur, når au pairen spiser med ved bordet i danske familier. Rugbrød er nyt for mange au pairs fra Asien fra lande som Filipinerne, Thailand og Sri Lanka. I det hele taget er en brødkultur med mange variationer af brød ukendt for unge au pairs som kommer fra lande som Filipinerne med en madkultur baseret på ris, nudler, tofu, lyst kød og frugt. Andre landes au pairs som au pairs fra Rusland og Ukraine er vant til mørkt surdejsbrød som kan minde om rugbrød. De fleste af de lande hvor au pairs kommer fra har optaget lyst sandwichbrød i deres madkultur.  

Der er rig mulighed og grobund for kulturel udveksling af dansk brødkultur til au pairs fra lande, hvor der for tiden kommer en del au pairs fra som Filippinerne, Rusland, Ukraine og Brasilien.       

Madkulturen i Danmark og også det at være med til at lave mad som en del af husarbejdet, er et område, hvor der sker kulturel udveksling inden for au pair-ordningen. Hvordan så lige netop brød som rugbrød og brød i mange varitationer bliver taget imod af au pairen som en del af kulturel udveksling som fører til ændrede vaner afhænger af au pairens personlige valg. Det er valg som træffes, når au pairen har fri og i tiden efter au pair-tiden.

Selv om madlavning inden for husarbejdet for en au pair tilsyneladende er det område, hvor au pairs arbejder mindst , er det et område, hvor der sker kulturel udveksling. Der kan også ske kulturel udveksling den anden vej fra au pairen til værtsfamilien, når unge au pairs laver yndlingsretter fra deres hjemland til familien, typisk ved højtider og ved afskedsmiddage i familien.

Au pairs fortæller om optagelse af nye vaner inden for madlavnings- og brødkultur, når de besvarer spørgsmål om madkultur og andre emner som del af kulturel udveksling under deres ophold som au pairs i dag i Danmark.

0 Kommentarer til “Har au pairs favoritbrød? ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar