Juletradition og decemberfødselar

Julen er allevegne i denne tid. Også når det gælder forskningen. I mit arbejde med at indsamle viden om au pairs liv i Danmark er jeg stødt på denne lille historie: Au pair Julia Semyachkina har fødselsdag den 11. december. Hendes ven Vladimir er klassekammerat fra sprogskolen og er ligesom Julia fra Rusland. Vladimir har foræret Julia en nissepige i fødselsdagsgave. Mange decemberbørn vil nikke genkendende til at få fødselsdagsgaver, som har med julen at gøre, for julen er en helt integreret del af vores kultur. Vladimirs gave er samtidig et sjovt og humoristisk indslag mellem udenlandske borgere, der for en tid er i Danmark. På billedet her sidder nissepigen nemlig i sin rød-hvide patchworkkjole mellem rød-hvide danske fødselsdagsflag. På den måde understreger nissepigen både det danske, julens traditioner og det at være decemberfødselar.

Skrevet af Edith Marie Rosenmeier

0 Kommentarer til “Juletradition og decemberfødselar ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar