Husker du din første skoledag?

Esther og Bertils første skoledag, 2014

Esther og Bertils første skoledag, 2014

I disse dage starter mere end 700.000 børn i skole efter en dejlig lang sommerferie. Enten igen eller for allerførste gang. Den første skoledag er, for mange, en helt speciel oplevelse. Det er starten på et nyt livsafsnit, som på godt og ondt er med til at forme os som mennesker resten af livet. Mange får taget et billede på denne specielle dag og forældrene gemmer det hjemme på loftet, i fotoalbummet eller på mobilen. Nu opfordres de til at finde det frem og uploade det på hjemmesiden http://skole200.dk/foerste-skoledag/
Ved årets udgang overgives et udvalg af billederne til Nationalmuseet, så de kan indgå i museets formidling og forskning. Da der er tale om portrætterede børn, bruger Nationalmuseet billederne til EGET forsknings- og formidlingsbrug, men videregiver IKKE billederne til 3. mand. Billederne vil blive indlemmet i museets billeddatabase og registreret heri. Nationalmuseet har i sin samling en del kulturhistoriske fotografier om skolens liv gennem tiderne. Skole200.dk – indsamlingen af første skoledagsbilleder vil indgå som et fint supplement til den eksisterende samling.
Hjemmesiden http://skole200.dk/foerste-skoledag/ er en del af kampagnen Første Skoledag, som løber af stablen i anledning af 200-året for indførelsen af undervisningspligt i Danmark.

0 Kommentarer til “Husker du din første skoledag? ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar