Au pair – arbejde eller eventyr?

En ny miniudstilling ”Au pair-arbejde eller eventyr?” er poppet up i forrummet til ”Danmarkshistorier 1660-2000”. Udstillingen drejer sig om danske au pairer, som tog til Europa og USA i anden halvdel af 1900-tallet og filippinske au pairer som har arbejdet i Danmark i 2000-tallet.

Udstillingen dvs. en montre, er et resultat af indsamlet materiale fra undersøgelser om au pairer i vores tid. Udstillingen kommer ind på au pairers arbejdsforhold og rettigheder, når man arbejder som au pair. Au pair-ordningen er fra 1969.

Samtidsdokumentationen viser, at det stiller krav til myndigheder, værtspar og au pairer at gennemføre et au pair-ophold i private hjem og leve op til au pair-ordningens formål. Arbejdet får skær af eventyr, når det bliver muligt for au pairene at klare sig i det nye land og så samtidig kunne forbedre deres fremtidige levevilkår i det gamle eller det nye land.

Udstillingen er støttet af WELMA-Retlige studier for Velfærd og Marked, Juridisk Fakultet, Københavns Universitet. Tak til WELMA og alle som har bidraget til udstillingen. Udstillingen kan ses indtil 22. november 2015 i Nationalmuseets åbningstid. For yderligere spørgsmål kontakt Edith Marie Rosenmeier Edith.Marie.Rosenmeier@natmus.dk

Filippinsk au pair, Vanessa Faith Agreda, hvis drøm om at se sne gik i opfyldelse. Foto: Glory May Pinote 2011 Nationalmuseet modtog fotoet i gave af Vanessa Faith Agreda 2012.   Navn på au pairen  Vanessa Faith Agreda

Filippinsk au pair, Vanessa Faith Agreda, hvis drøm om at se sne gik i opfyldelse. Foto: Glory May Pinote 2011 Nationalmuseet modtog fotoet i gave af Vanessa Faith Agreda 2012.
Navn på au pairen
Vanessa Faith Agreda

 

0 Kommentarer til “Au pair – arbejde eller eventyr? ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar