Giv en bid!
Besøg også Danmarks Nyere Tids digitale brødbank:

http://broedbanken.natmus.dk/

Giv en bid af dit brød og smag på andres. Enheden for Danmarks Nyere Tid sætter fokus på det daglige brød med en digital brødbank, der skal hjælpe os med at opdatere vores viden om brødvaner – Hvad betyder brød for dig? Køber du lyst eller mørkt brød? Bager du selv? Hvor meget brød spiser du, og ville du kunne undvære det? Besøg Brødbanken, find gode brødopskrifter og lad dit brød blive en del af vores fælles kulturarv. Brødbanken er en del af det nordiske projekt ”Brød i Norden”, hvor museer dokumenterer samtiden.

Hvor er madpakken på vej hen?
Brød er en basal del af den nordiske kost, som tit tages for givet. Men brød er meget mere. Brød er dybt forbundet med den måde, vi lever vores liv – historisk og i dag. Madpakken har fx gået hånd i hånd med industrialiseringen og har længe været mange skolebørns tro følgesvend. Men hvor er madpakken på vej hen i dag?

Brød som masseproduktion eller håndværkstradition?
Brødet som erhverv har gennemgået store forandringer. Efter en periode hvor bagerierne var indbegrebet af det stolte håndværk, ændredes denne selvforståelse med overgangen til masseproduktion på det 20. århundredes brødfabrikker. I dag er bagerfaget måske igen karakteriseret ved større bevidsthed om kvalitet og håndværkstraditioner?

Brød til debat i brødbanken
Brød er til debat i dag. Hvad er det sunde brød? Hvad er nordisk brød? Og bør vi bage vores eget brød? Brødbanken er en blog, der formidler og indsamler viden om brød i Norden og det liv, der er æltet ind i brødet. Brødbanken tager imod alle dine brød, opskrifter, erfaringer og vaner og formidler Nationalmuseets viden om brød og brødliv. Du kan blive opdateret på brødfronten via spændende brødindlæg, give dine kommentarer, svare på spørgelister, gå på opdagelse i billeder og litteratur eller lade dig inspirere af opskrifter på både det sunde og det søde brød.
God appetit!

Yderligere oplysninger:
Bloggen forventes at indsamle brødhistorier ind til juni 2011
Museumsinspektør Lykke L. Pedersen, lykke.pedersen@natmus.dk, 3347 3411